Preţuri fotograf de nuntă

fotograf autorizat, fotograf profesionist, fotografie profesionala, fotograf Bucuresti, cel mai bun fotograf de nunta, fotograf de nunta, fotograf nunta, fotograf nunta bucuresti, fotograf profesionist, fotograf logodna, fotograf botez, cel mai bun fotograf din Bucuresti, fotograf nunta Bucuresti, fotograf botez, Laura Andrunachi Fotograf Profesionist, Studio Sapte Foto Nunta, foto nunta pret, Preţuri fotograf de nuntă by Laura Andrunachi Fotograf Profesionist

Una dintre cele mai “fierbinţi” întrebări în ceea ce priveşte serviciile fotografice profesionale, este fără îndoială “De ce sunt atât de scumpi fotografii?”

Să ştiţi, ca o prefaţă… că au dreptate – de fapt, nu fac aşa de mulţi bani precum aţi crede.

Am regăsit întrebarea aceasta în toate colţurile internetului – pe bloguri, pe forumuri, în articole. În egală măsură am văzut mulţi fotografi care au sărit cu răspunsuri şi argumente pentru a-şi justifică preţurile, scriind articole care mai de care..unele dintre ele ar reuşi să pună la colţ şi cel mai bun contabil dacă vine vorba de mijloace fixe de inventariere, cheltuieli şi venituri, amortizări – ştiţi, cu siguranţă la ce mă refer.

Eu, personal, nu voi fi nici de partea fotografilor, dar nici a celor ce au nevoie de serviciile fotografice. Pregătiţi-va să lecturaţi câteva rânduri “cu cărţile pe faţă”.

Fotografia de nuntă sau orice alt eveniment este un lux!

În contextul acestui articol “luxul” – este ceva ce îţi doreşti, ai vrea, ţi-ar plăcea dar nu ai neapărat nevoie.

Cum este să cheltuieşti mii sau …şi mai probabil zeci de mii de lei (sau echivalentul în euro) – pentru o singură zi din viaţa ta, care..aşa cum vine..la fel trece..

Când vine vorba despre Preţuri fotograf de nuntă ..

..Cel mai adesea, avem o atitudine de genul..” Wow – îmi plac fotografiile pe care le faci, sunt superbe..dar preţul tău …wow…nu mi-l permit

Este o mare diferenţa între a te căsători şi a organiza şi susţine financiar o nuntă. Să te căsătoreşti poate fi, într-adevăr ceva de care ai “nevoie”. Să faci o nuntă, pe de altă parte…este mai degrabă ceva ce ţi-ai dori.. Să te căsătoreşti nu e scump..să faci o nuntă…ei..bine…da..poate fi..şi aici intervine proverbul românesc “te întinzi cât îţi e plapuma”.

Mulţi ne dorim o nuntă ca în poveşti, un candy-bar care să ţină toată noaptea, şampanie albastră şi multă gheaţă carbonică, aranjamente florale de vis, o formaţie care să cânte până răguşeşte, porumbei albi cu papion roz, cea mai spectaculoasă locaţie, o rochie cusută manual şi pantofi cu talpă roşie (ştiţi voi!)…şi multe multe altele – fiecare cu fantezia lui până la urmă.

Ştiţi ce va rămâne a doua zi? Multe facturi de achitat! Şi rochia de mireasă – dacă a scăpat “întreagă” – pe care..ce păcat nu o veţi mai putea purta în alt context.
Cred că dintre toate cheltuielile făcute cu o nuntă, cea mai bună investiţie justificabilă pe termen lung – rămân doar fotografiile şi bărbatul/femeia de lângă voi:)

Dintre toate cheltuieli inutile, impracticabile dar vizibile, fotografiile şi filmările video deţin cea mai mare utilitate. Valoarea lor creşte odată cu timpul.

Atunci când fotografii ajung să-şi justifice preţurile nu fac decât să se pună într-un dezavantaj major, pe ei înşişi şi profesia pe care o reprezintă. Atunci când duci fotografia la rang de artă – se aplică principiul: „puţini o înţeleg, dar mulţi o apreciază la justă valoare”.

Fotografia de nuntă este un lux şi serviciile fotografice nu sunt impetuos necesare. Suntem în secolul gaget-urilor: cu toţii avem telefoane..tablete…unele cu mulţi mexapixeli, prin urmare, oricine îşi poate satisface dorinţa de a avea fotografii la preţuri scăzute.

Pentru miri, în egală măsură – se găsesc servicii pentru toate buzunarele. Este însă important să  aveţi în minte faptul că nu există nicăieri pe lumea asta vreun hotel şi servicii aferente pe care să le plătim ca pentru 2 stele..şi apoi să avem pretenţii de a ne petrece concediul la un hotel de 5 stele cu ultra all inclusive.

Fotografia de 5 stele pentru nuntă este un serviciu de lux care, evident, implică preţuri pe măsură.

Fiindcă este vorba despre Preţuri fotograf de nuntă, reflectaţi un pic la cele de mai sus, înainte de a va calcula bugetul!

Să aveţi o nuntă cât mai frumoasă, în bugetul pe care vi l-aţi propus!

Click pentru Portofoliul de fotografii de nunta

foto nunta si botez, Fotograf botez Bucuresti, Fotograf De Familie, Fotograf Nunta , Studio Sapte Foto Nunta, foto nunta pret, Adrian Andrunachi Fotograf Nunta, Laura Andrunachi Fotograf Nunta, fotografi de nunta

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.