Cât costă fotograful la o nuntă?

Cât costă fotograful la o nuntă?, fotograf autorizat, fotograf profesionist, fotografie profesionala, fotograf Bucuresti, cel mai bun fotograf de nunta, fotograf de nunta, fotograf nunta, fotograf nunta bucuresti, fotograf profesionist, fotograf logodna, fotograf botez, cel mai bun fotograf din Bucuresti, Cât costă fotograful la o nuntă?

Cât costă serviciile fotografice la o nuntă ? (din categoria: Întrebări pe care să NU le pui fotografului tău de nuntă)

Am văzut şi auzit mult-mult prea adesea această întrebare. Fotografii de eveniment par să câştige bani mulţi ..foarte uşor. Cred că este o afacere tare bună – munceşti o zi şi câştigi salariul pe 2 luni al unui angajat corporatist de la nivelul senior şi peste..Chiar că este o afacere!

Mereu spun, ca psiholog, că este o chestiune de alegere, în viaţă.

Cine te opreşte, pe tine, cititorule, să te faci fotograf, de mâine?!

Să ştii că poate fi o afacere şi mai bună, dacă îţi păstrezi şi job-ul (corporate în varianta senior şi peste..)…fă un calcul simplu: salariu (de la corporaţie)..plus…banii din fotografie. Evenimentele au loc în week-end deci totul poate fi sincronizat perfect!

Trebuie să nu scapi din vedere doar câteva aspecte minore:

–           aparatură foto // dar nu îţi face grij: o camera scumpă nu te face şi un fotograf mai bun – am spus doar, mai sus, nu?!

–           aparatură de birou // mă gândesc aici că ai nevoie să şi procesezi un pic imaginile – dar asta sigur e rezolvată, dacă lucrezi în corporaţie: sigur ai la “pachet” laptop-ul inclus

–           dacă mă gândesc foarte bine, la ceea ce am scris la punctul anterior – cred că nici nu ai nevoie de aparatură foto – telefoanele mobile din zilele noastre chiar fac fotografii foarte bune! Nu vei face o impresie foarte bună, desigur…dar e în regulă, eşti “artist” poţi face ceea ce vrei! Mai mult, să ştii că există un artist fotograf, fenomenal, Jerry Gionis, îl admir enorm! – care a documentat o nuntă întreagă cu un telefon – a luat chiar nişte premii fabuloase cu găselniţă asta.

–           timp – vezi întrebarea “1”..Câte imagini primesc // ia în calcul o medie de 800-1000 fotografii/eveniment înmulţeşte  cu un timp mediu de 3-5/minute/imagine. Dacă te îngrijorezi că ar putea însemna o medie de 4 de zile de lucru 24X24 ore..sau 10 zile de lucru de 8 ore/zi…nu te speria..pe măsură ce vei înţelege şi vei învaţa partea de procesare, timpul va scădea simţitor:)

–           şi mai sunt câteva chestiuni…absolut insignifiante: taxe, software, publicitate, albume foto, cheltuieli cu chirii şi studio foto, şi alte câteva multe investiţii …minore – nu e cazul să îţi baţi capul..

–           am uitat să îţi spun ..şi poate ar trebui să iei în calcul că orice fel de reparaţie..revizie.. a maşini, de pildă (cea care te ajută să ajungi la evenimente) – nu este “decontată” şi faptul că..un plin de motorină/benzină costă în jur de 50 E – care, de asemenea, nu este decontată.

Cât costă fotograful la o nuntă?

Calitatea serviciului şi preţul sunt importante – un fotograf bun va spune de fiecare dată cât costă pachetul serviciilor şi ce anume include. Însă, mult prea adesea, clienţii îşi încep discuţia întrebând “cât costă”.

Clienţii ar trebui să ştie că ceea ce este foarte important se referă la deschiderea pe care fotograful o are în a-şi împărtăşi entuziasmul de a fi alături de ei; la câtă valoare emoţională va crea evenimentului peste ani şi ani, prin ceea ce face;  la timpul pe care îl investeşte după terminarea evenimentului pentru a crea amintiri de-o viaţă, la energia pe care o consuma pentru a fii creativ şi a surprinde emoţii şi amintiri.

 

Click pentru Portofoliul de fotografii de nunta

Ce stil alegi pentru fotografia de nuntă